Culturele cursussen

Cursusaanbod najaar 2014.

Helaas moeten wij mededelen dat om financiële redenen het grootste deel van ons algemene culturele cursusaanbod komt te vervallen.

Voor culturele cursussen op maat kunt u contact opnemen met:
Joke Sanchez, email joke.sanchez@utwente.nl, tel 06239253

GRATIS naar Being Arthur

13 juni 2014

GRATIS naar Being Arthur Zaterdag 13 september 2014, 19.30 uur:
Being Arthur in Openluchttheater Universiteit Twente (OUT)

Gemeente Enschede biedt bijzondere voorstelling gratis aan als opmaat voor het nieuwe culturele seizoen 2014!

De gemeente Enschede, het openluchttheater van de Universiteit Twente en de Nederlandse reisopera hebben met elkaar mogelijkheden verkend wat heeft geresulteerd tot het gezamenlijk presenteren van de voorstelling Being Arthur.

De voorstelling Being Arthur, een co-productie van de Nederlandse Reisopera met het Kameroperahuis, is op zaterdag 13 september a.s. de opmaat van de opening van het culturele seizoen in Enschede. Het uitfestival vindt precies een week later, op zaterdag 20 september, in de binnenstad plaats.
De voorstelling speelt in het openluchttheater van de Universiteit Twente en begint om 19.30 uur en duurt ongeveer 75 minuten.

De gemeente Enschede biedt de voorstelling gratis aan de cultuurliefhebbers van de stad. Entree is wel uitsluitend op vertoon van een toegangskaart.
De gratis toegangskaarten zijn vanaf 20 augustus a.s. af te halen bij:
Universiteit Twente, gebouw de Vrijhof op UT campus
Wilminktheater, Wenninkgaarde 40-42
Enschede Tourist Info , Stationsplein 1 a, Enschede
Rabotheater ,Beursstraat 44, Hengelo
Concordia, vestiging Langestraat 56, Enschede

Over de voorstelling Being Arthur

De legende van Koning Arthur trekt al ruim 1500 jaar door de wereld. Waar er behoefte was aan een heldenverhaal dook Arthur op. En door alle tijden heen vond hij steeds een nieuwe invulling voor zijn heldendom. In tijden van nood wilde men verhalen horen over de onverschrokken veldheer, maar in tijden van politieke onrust wilde men juist horen hoe de wijze en geduldige koning regeerde.
In de muziektheatervoorstelling Being Arthur strijkt de legende neer in 2014. Uit een tourbusje rolt de complete legende; de ridders van de ronde tafel, Guinevere, de Heilige Graal (“die hebben we toch wel bij ons?”), een bont gezelschap van operazangers, acteurs en muzikanten. Allemaal hebben ze in de afgelopen eeuwen hun plek in de spotlights gevonden.
Broederschap en gelijkwaardigheid, de idealen van Arthur, zijn al flink op de proef gesteld tijdens het toeren met het busje. Aan Arthur de taak om uit te vinden in hoeverre zijn idealen nog passen in 2014, en op welke manier hij zijn functie als held in deze tijd kan uitoefenen.
De legende reist tussen mei en september 2014 langs festivals. Zorg dat je getuige bent van deze moedige tussenstop.

Cast & crew

Muziek: Lucas Wiegerink
Tekst: Anna Maria Versloot
Regie: Karin Netten
Vormgeving: Calle de Hoog
Kostuums: Dymph Boss
Dramaturgie: Annelies Oosterloo
Arthur: Jorien Zeevaart

Zangers:
Bauwien van der Meer (sopraan)
Yavuz Arman İşleker (bas)
Bora Balci (bariton)

Musici:
Marc Kaptijn (trompet)
Antonis Pratsinakis (cello)
Lies Colman (piano)
Mervyn Groot (slagwerk)

Geluid: Koos Wolters
Productieleiding: Merel Eijkelhof

Being Arthur is een productie van het Kameroperahuis i.s.m. de Nederlandse Reisopera en de Operadagen Rotterdam.

Culturele cursussen